Arta desenului pe corp – ce salon de tatuaje alegem?

Daca te-ai gandit sa mergi la un salon de tatuaje pentru a-ti imprima un desen pe corp, e bine sa stii cateva lucruri despre aceasta.

In primul rand, sa fii constient de faptul ca tatuajul este un desen permanent. Sunt saloane de tatuaj unde se ofera si serviciul de stergere a acestora, dar este de dorit sa nu ajungi la aceasta optiune. In al doilea rand, cauta omul potrivit pentru a te incredinta pe mana lui. Acesta trebuie sa aibe o diploma si experienta in domeniu, mai ales daca doresti un desen complicat si pe o suprafata mai mare!

Ce este un tatuaj?

Tatuajul este un desen imprimat sub piele prin introducerea de coloranti. Epiderma nu are posibilitatea de regenerare in urma acestei actiuni, astfel tatuajul devine ceva permanent. Desenul pe piele, realizat in cadrul unui salon de tatuaje care se respecta, poate fi o adevarata opera de arta, necesitand sedinte repetate si pe o perioada mai lunga. De aceea, nu te grabi sa alegi primul salon de tatuaje care iti iese in cale!

Arta tatuajelor in Bucuresti – cum alegem un salon de tatuaje?

In Bucuresti, mai mult ca in oricare alt oras, numarul saloanelor de tatuaje este mare. Inainte de orice, trebuie sa stiti ca acesta trebuie sa respecte anumite standarde de igiena si salubritate. Pentru a nu avea suprize ulterioare neplacute (cum ar fi infectarea tatuajului), evitati saloanele de tatuaj care nu va prezinta incredere!

In Bucuresti, cele mai recomandate saloane de tatuaj, sunt cele din Centru, acestea avand mai multa grija decat cele de la perifie, sa respecte standardele de igiena impuse.

Daca sunteti multumit de aspectul salonului de tatuaj, al doilea pas este sa vorbiti cu artistul care se va ocupa de dumneavoastra. Fie ca doriti un desen conceput de dumneavoastra, fie ca alegeti unul din portofoliul oferit de salonul de tatuaje, nu uitati ca aceasta operatie necesita rabdare, experienta, o mana sigura si talent.

Mai ales daca aveti un desen complex! Daca vreti sa fiti sigur ca va iesi ceea ce va doriti, asigurati-va ca artistul dumneavoastra are calitatile necesare ca sa va lasati fara teama pe mana lui.

Deci, mai bine platiti un ban in plus si beneficiati de serviciile unui artist tatoo cunoscut si cu experienta in domeniu.

De asemenea, e bine sa stiti ca tatuajul necesita ingirjiri ulterioare pentru a nu se infecta. Informati-va cu atentie despre aceasta. Unele saloane de tatuaj chiar au incluse in pret produsele necesare pentru ingrijire.

Cum se calculeaza pretul unui tatuaj?

Pretul variaza de la un salon de tatuaje la altul si de la un artist la altul. Oricum ar fi, sa stiti ca el se calculeaza pe cm patrat si in functie de numarul de culori, cele color fiind mai scumpe decat cele alb-negru.

In general se stabileste un pret de pornire si, la final, in functie de suprafata desenata, acesta se va recalcula. Uneori este nevoie de retusare, asa ca interesati-va si de preturile de retus.

Toate saloanele de tatuaj trebuie sa ofere clientului si instructiunile de ingrijire si intretinere a tatuajului, mai ales ca perioada imediat urmatoare este una delicata. Neingrijit corespunzator, tatuajul se poate infecta si deteriora.

Tatuaje cosmetice

Mai nou, in Bucuresti, si cu precadere in centru, au aparut saloane de tatuaj unde se realizeaza si tatuaje cosmetice cum ar fi: conturare sprancene, contur ochi, contur si chiar umplere buze, desenare alunita, retus dupa un alt operator.

Stergerea unui tatuaj

Desi e de dorit sa nu ajungeti in acest punct, sa stiti ca sunt saloane de tatuaj in Bucuresti unde se poate realiza foarte eficient aceasta operatie, deloc usoara. Cautati saloanele dotate cu laser pentru a evita cicatricile neplacute.

 

2016-10-29T19:27:40+00:00

Leave A Comment

 
%d blogeri au apreciat: