Preturi Tattoo – Cum se calculeaza

tattoo-artists299x223Tatuajul a depasit de multi ani sfera desenului care trebuie ascuns, devenind o adevarata arta a desenului pe corp. Artistii din toate colturile lumii, acum consacrati si cu un palmares fantastic in arta tattoo, se intrec in a oferi servicii profesioniste, avangardiste, complexe si a crea pe corpul tau adevarate opere de arta!

Totul, insa, are un pret. O sa vorbim in continuare de preturile tatuajelor.

Cum se calculeaza in tattoo preturile?

E bine sa stii ca la saloanele de tatuaje preturile difera in functie de numarul de pigmenti utilizati, de dimensiunea desenului, dar si de complexitatea acestora. Mai mult, in arta tattoo preturile sunt variate si de la un artist la altul! Deci, nu e de neasteptat faptul ca la un salon tattoo preturile pot fi mai mari decat la un altul! Pana la urma, pretul este platit pentru creatia artistica si nu pentru un simplu serviciu!

Exista intotdeauna si un pret minim de pornire. In general, un desen simplu, alb negru, mic, poate porni de la 100 – 200 ron/bucata.

Mai sunt si saloane unde pretul este raportat la numarul de ore lucrate. Astfel, pretul este pe ora – incepand de la 200 ron ora de lucru.

E bine sa mai stiti ca in cazul unui cover up, tattoo preturile sunt mai mari, pentru ca aceasta operatie este mult mai laborioasa decat realizarea unui tatuaj pe un loc curat.

Ce include pretul tattoo?

La fiecare salon de tatuaj pretul include manopera si costul pigmentilor. Sunt saloane de tattoo unde pretul poate include si eventualele retusuri necesare – daca desenul se deterioreaza.

Ba sunt saloane unde pretul unui tatuaj include si cremele si solutiile necesare ulterior pentru intretinerea tatuajului.

Daca desenul este unul conceput de dumneavoastra, sa stiti ca el necesita unele retusuri care sa il faca realizabil si adaptabil pentru locul unde doriti sa fie desenat. In aceste cazuri, e posibil ca la obisnuitul pret sa se adauge si un pret pentru adaptare si design. Dar sunt si artisti care, chiar daca au fost nevoiti sa retuseze un pic desenul cu care ati  venit, nu vor percepe nimic in plus la pret. Depinde insa de artist, de complexitatea si particularitatile tatuajului.

Cel mai bine e sa intrebati ce este inclus in pretul tatuajului dumneavoastra.

Si nu uitati sa interesati si de posibile garantii ulterioare. Pentru ca sunt unele saloane care, fie in acelasi pret, fie pentru o taxa suplimentara, ofera si un serviciu de garantie pentru tatuajul dumneavoastra.

Ne putem astepta la oferte la preturile tatuajelor?

Fiecare salon de tatuaj, pentru a atrage cat mai multi clienti, vine cu oferte diversificate. Cu reduceri in anumite perioade ale anului – de obicei acelea in care sunt mai putin solicitati – cu tombole, cu oferte pentru recomandari din partea dumneavoastra. Astfel, pentru un tatuaj pretul se poate injumatati sau chiar puteti sa beneficiati gratuit de tatuajul mult dorit!

Mai sunt si saloanele care chiar ofera bani celor care accepta sa fie tatuati de ucenicii in domeniu si care au nevoie de exercitiu. De obicei acestea ofera si garantia retusarii desenului, de catre un specialist, daca este necesar. Veti fi platit pentru timpul si spatiul de exercitiu oferit. Puteti chiar sa primiti, drept recompensa, un tatuaj valoros.

Oricum ar fi, in aria de tattoo pretul se poate negocia si, daca stiti exact ce va doriti, puteti obtine o reducere. In niciun caz, insa, nu apelati la un particular care are, de obicei, preturi  cu pana la 20% mai mici decat la saloanele consacrate! Lucrati cu profesionistii din domeniu, indiferent de pretul pe care il veti plati!

2016-12-01T08:35:59+00:00

Leave A Comment

 
%d blogeri au apreciat: