Sunt un artist tattoo! – partea a doua

Arta tatuajelor este un proces amar si dulce care incepe cu un client nervos sau incitat de prea mult mers pe jos sau de o asteptare prea lunga. Artistul tattoo are sarcina de a aduce la viata viziunea clientilor sai si de a transpune pe piele imaginea pe care ei o au in minte.

Procesul dulce amarui

artist-la-lucru1000Tehnica tatuarii implica, in esenta, intepaturi in piele, folosind ace care pozitioneaza cerneala chiar sub suprafata pielii, schimbandu-i pigmentul. Exista diferite tipuri de cerneala, iar alegerea culorii depinde de designul si efectul pe care artistul doreste sa il realizeze.

Desenele sau modelele de tatuaj se pot clasifica in functie de partea corpului pentru care sunt concepute, dar si de genul specific al desenului sau modelului. Uneori clientii stiu clar ce doresc, alteori se consulta cu artistul care le recomanda un design adecvat.

De indata ce clientul a ales desenul, se discuta procedura de realizare si artistul tattoo pregateste o matrita a desenului sau modelului care urmeaza sa fie imprimat pe locul dorit. Matrita ofera clientului o imagine a produsului final, fiind totodata un ghid pentru artist. Dupa aceste operatii preliminare incepe procesul dureros de a pune cerneala sub piele.

“Tatuarea este un proces dulce-amar, deoarece tatuajele sunt dureroase, dar rezultatul final este unul frumos. Durerea clientilor este si durerea mea, iar bucuria lor este si bucuria mea!”

Toate tatuajele sunt permanente. Ce se intampla atunci cand un client se razgandeste?

Exista mai multe optiuni disponibile pentru persoanele care s-au saturat de tatuajele lor. Se poate opta fie pentru o acoperire – caz in care un tatuaj este acoperit cu un altul. De exemplu, daca ati avut un tatuaj cu numele partenerului si v-ati despartit, se pot schimba una sau doua litere pentru a obtine un alt nume si a schimba sensul tatuajului.

O alta varianta poate fi eliminarea lui, dar acest proces este extrem de dureros.

Cum a schimbat acest loc de munca viata ta?

Atunci cand ai un trai decent viata ti se schimba. Cu siguranta ca nu m-ai recunoaste daca m-ai vedea in pozele mai vechi.

Ma imbrac mai bine, mananc mai bine si ma simt mai bine! Acest loc de munca m-a invatat o multime de lucruri, arta mea a crescut si voi merge mai departe cu provocarile pentru a ma dezvolta si mai mult!

Meseria iti impune sa lucrezi pe corpurile oamenilor, iar unii pot avea reticente in acest sens, mai ales daca este vorba despre o femeie. Cum se impaca munca ta cu viata personala?

Sunt foarte profesionista si nu amestec afacerile cu viata mea privata! De asemenea sunt foarte deschisa si transparenta in ceea ce fac, asa ca nu ar putea aparea probleme. In plus, in prezent eu sunt singura, deci chiar nu este nicio problema!

Cum ai reusit sa depasesti conotatiile negative asociate cu locul de munca?

Artistii sunt in general perceputi ca fiind lenesi si neprofesionisti, asa ca incerc doar sa fiu un exemplu bun. La sfarsitul zilei, arta ma plateste. Eu sunt un profesionist platit pentru un serviciu, la fel ca un avocat sau un medic. Exista oameni care inca mai cred ca ar fi trebuit sa fiu secretara sau receptionera, dar eu mi-am urmat visul si acum munca mea vorbeste de la sine.

Care sunt planurile tale de viitor?

Vreau sa revin la pasiunea mea de animatie 3D si design grafic. Deci da! Am de gand sa ma intorc la scoala si sa termin ceea ce am inceput! De asemenea doresc sa ma apuc de fotografie si sa imi deschid propriul salon de tatuaje!

Ce sfat i-ai da un tatuaj artist aspirant?

Fii original si indraznet si nu doar copia ceea ce vezi la altii! Si, cel mai important, bucura-te de ceea ce faci!

2016-12-21T18:59:22+00:00

Leave A Comment

 
%d blogeri au apreciat: