Sunt un artist tattoo!

Sonsley Muthoni are 24 de ani si este unul dintre putinii artisti tattoo din Kenya. Ea a reusit totusi sa se faca auzita si cunoscuta intr-o lume dominata de barbati! Sonsley a evoluat rapid de la un ucenic entuziast la un artist tattoo cautat!

Crescuta in Kangemi, la periferia orasului Nairobi, a urmat scoala primara Kihumbuini si apoi liceul de fete. Singura fata din familie, Noni cum o numesc prietenii, a invatat de mica sa se descurce intr-o lume a baietilor baieti. Crescand alaturi de fratii ei si batandu-se cot la cot cu ei pe afara, ea a invatat sa fie dura si sa sa lupte pentru spatiul cuvenit inca de la o varsta frageda. Aceasta abilitate, cu siguranta, i-a fost de folos mai tarziu in viata!

tatuaj spate“Arta si exprimarea creativa sunt ceva natural si firesc pentru mine” – spune ea.

Aventura ei si dragostea pentru arta si frumos, au capatat o noua dimensiune cand a primit cadou de la un prieten primul tatuaj la Big Meech Tattoo Parlour din Nairobi. Atunci Noni a fost captivata de ceea ce face salonul, care a devenit a doua ei casa!

Nu ii pasa ca nu era platita, deoarece ea a avut ocazia sa invete gratis doar urmarind mainile artistilor tattoo.

“Desi afacerea s-a inchis mai tarziu, atunci am facut niste conexiuni pe care le voi purta in suflet pe tot parcursul vietii!”

Jurnalul pielii

Mai tarziu ea a urmat Colegiul Graffins pentru o diploma in design grafic, dar a continuat sa isi petreaca timpul liber in salonul de tatuaje. Intr-o zi fratele ei a venit sa o vada si a decis sa isi faca un tatuaj. Sonsely si-a rugat prietenii sa ii permita ei sa il faca si i-a reusit de minune! Din pacate patronul a aflat ca ea a fost lasata sa lucreze pe un client si a dat-o afara, dar deja invatase foarte multe!

“Acela a fost primul meu tatuaj. Fratele meu inca il mai are si azi si il poarta cu mandrie!”

In 2011 ea a gasit o noua casa la Sych Palour unde a fost angajata part-time. Cu patru luni inainte de absolvirea de la Shang Tao College, I s-a oferit un post Full-time la Sych. A renuntat imediat la colegiu pentru a se putea concentra pe munca!

Opt luni mai tarziu s-a mutat la Kwemz Parlour si, in sase ani, prin angajamentul si talentul de care a dat dovada, a reusit sa castige respectul colegilor. In ciuda faptului ca majoritatea clientilor sunt sceptici cu privire la artistii de sex feminin, cei mai multi clienti de sex feminin o prefera. Pe langa realizarea de tatuaje, Sonsley se ocupa si de piercing.

“Mama mea nu a fost deloc fericita cu alegerea mea in cariere, mai ales atunci cand am decis sa renunt la scoala pentru a munci cu norma intreaga. Cu toate acestea, atunci cand m-a vazut pe panourile publicitare, ea a fost entuziasmata!”

Daca va intrebati ce tatuaje are Sonsey, iata raspunsul. Ea a primit primul tatuaj la 19 ani si anume un crucifix gotic. Mai tarziu a primit un peste si fluturi la care a adaugat doua fete pe o coapsa si numele ei in Kanji pe cealalta coapsa. Si-a mai tatuat numele pe incheietura mainii si trupa favorita. De ce atat de multe tatuaje?

“E povestea mea. Unii oameni tin un jurnal pe hartie, eu il tin pe pielea mea. Pentru mine fiecare tatuaj are o semnificatie profunda. ”

Arta tatuajelor este una amara si dulce, care incepe cu un client nervos fie pentru ca a mers prea mult pe jos, fie pentru ca a asteptat prea mult. Artistul tattoo are sarcina de a aduce la viata viziunea clientilor sai si de a o capta cu masina ei de tatuaj!

2016-12-22T00:03:20+00:00

Leave A Comment

 
%d blogeri au apreciat: