Viata secreta a unui tatuator anonim

Inceputul

Am fost fascinat de tatuaje inca de la o varsta frageda. Vin dintr-o familie in care nimeni nu a fost tatuat si atunci cand vedeam o persoana tatuata la piscina sau la plaja aveam un sentiment aproape exotic.

Pe vremea aceea nu se gaseau informatii despre tatuaje, nici pe internet, nici la televizor si nu exista nici un fel de literatura pe aceasta tema.

artist-la-lucru-21000

Educatia mea in arta tatuajului a inceput cu revista Body Art, in care am gasit lucruri impresionante.

La sfarsitul anilor 80 tatuajul a inceput sa capete popularitate, dar ritualul de trecere prin usa unui studio de tatuaj a fost unul de durata. Primul meu tatuaj a fost un mic motiv celtic realizat chiar de mine si care mi-a fost aplicat pe antebratul stang intr-un studio de motociclisti macho.

Incet m-am implicat si mai mult in aceasta scena, in aceasta lume secreta care, in cele din urma, si-a deschis usile pentru mine. Am devenit prieten bun cu cativa artisti tattoo care au vazut modelele concepute de mine pentru mine si care m-au incurajat sa incep sa le tatuez si pe altii. Am urmat sfatul lor si astfel am inceput sa ma ocup de tatuaje.

Avantajele meseriei de tatuator

Pentru multi oameni, acum mai mult ca oricand, studiourile de tatuaje aduc un loc de munca de vis si inteleg perfect de ce! Un artist tattoo se poate imbraca oricum doreste! Odata ce a capatat experienta si deprinderile necesare, el poate lucra oriunde doreste in lume! Nu va duce lipsa de loc de munca daca este creativ si indraznet! Artistii tattoo se bucura de un statul social bun indiferent de zona de unde provin si, deloc de neglijat, ei sunt platiti foarte bine!

Dezavantajele meseriei de tatuator

Desi toate cele de mai sus sunt perfect adevarate, in acesta meserie sunt si unele dezavantaje. Daca lucrezi cu norma intreaga veti ajunge sa aveti probleme cu spatele, cu gatul, umerii si incheieturile. Tatuatorul petrece mai multe ore in contact cu diverse persoane, iar unele dintre acestea au o igiena foarte precara.

Clientii pot fi nepoliticosi pana la violenta. Am fost chiar amenintat dupa ce am refuzat sa fac un tatuaj pe fata unei persoane in stare de ebrietate.

O data a trebuit sa ii explic unei tinere de 20 de ani ca tatuarea numelui prietenului ei pe care il stia de numai doua saptamani nu este deloc o idee buna. Ea si-a facut pana la urma tatuajul la un alt coleg. Relatia ei nu a durat, insa,  si, peste cateva luni, fata s-a intors sa isi acopere tatuajul.

Cat de bine castiga un artist tattoo

Desi este adevarat ca un tatuator harnic poate castiga foarte bine, stiu ca in acest sens cei mai multi dintre voi nu inteleg cum stau lucrurile.

In mod obisnuit, un tatuator primeste un procent din ceea ce plateste clientul. Mai mult, el trebuie sa plateasca si o taxa pentru a putea lucra in acel studio. Daca e sa luam in calcul si timpul petrecut fara plata in perioada de uncenicie, veti avea o viziune si mai ampla asupra castigurilor tattooiste.

Nu uitati de timpul necesar pregatirii si proiectarii desenului – care, din nou, nu este timp platit.

Pot fi zile foarte bune, dar si zile in care nu castigam nimic.

In concluzie

Salonul de tattoo este un loc de munca pentru care sunt recunoscator, dar in care ma simt tot mai prins. Lucrez in paralel la scrierea unui roman si caut o cale cat mai sigura de a evada si a rupe cercul, dar una care sa imi permita totodata un nivel similar de libertate personala.

2017-05-11T17:11:05+00:00

Leave A Comment

 
%d blogeri au apreciat: